Audrey Wagtberg Hansen
  • Vrouw
  • Den Haag
  • Nederland
  • V.O.F.

De vrienden van Audrey Wagtberg Hansen

  • Anne de Haan
  • Michel Didier
  • Marielle Lassche
  • Marianne Maasland
  • Andréa A. Kroon
 

De pagina van Audrey Wagtberg Hansen

Profielgegevens

Zakelijke website of blog:
http://www.kroonwagtberghansen.nl
Type lidmaatschap Register FZK
Lid: afgestudeerd kunsthistoricus en meer dan 2 jaar ingeschreven in de Kamer van Koophandel
Ervaring met dienstverlening als ondernemer sinds (jaartal):
1999
Ingeschreven in Kamer van Koophandel als:
V.O.F.
Kunsthistorische specialisatie(s):
westerse kunst, 19de eeuw, rond 1900, 20ste eeuw, moderne kunst, hedendaagse kunst, interieur, schilderkunst, grafiek, sculptuur, relatie met andere wetenschappelijke disciplines, onderzoeksmethodiek
Beschikbare diensten:
archiefonderzoek, gastconservatorschap tentoonstelling, evenementenorganisatie, advies, beleidsformulering, auteurswerkzaamheden, redactiewerkzaamheden
Lid van de volgende vakorganisaties:
VNK, FLA, LIRA-Nieuwswaarde

Over Kroon & Wagtberg Hansen

drs. Audrey Wagtberg Hansen is kunsthistorica en vennoot van Kroon & Wagtberg Hansen kunsthistorisch projectmanagement (K&WH) te Den Haag. Haar persoonlijke interesse gaat onder meer uit naar Egyptomanie en de kunst en literatuur van het Symbolisme. Zij verricht zelfstandig biografisch onderzoek naar de artistieke familie Verstijnen.

K&WH
K&WH staat voor deskundige planning, organisatie, begeleiding en uitvoering van tijdelijke projecten op kunsthistorisch vakgebied. Onze vakinhoudelijke specialisatie is de architectuur, beeldende kunst en toegepaste kunst uit de periode 1800-1945. De cultuur- en wetenschapsgeschiedenis uit deze periode en de problematiek rond het behoud van cultureel erfgoed zijn andere aandachtspunten. Als Haags bedrijf hebben we bovendien een voorliefde voor de geschiedenis en recente ontwikkelingen in onze eigen regio.

Eigen initiatieven
Meestal ontwikkelt K&WH zelf een concept voor een tentoonstelling of publicatie, dat wij vervolgens aan een potentiële partner aanbieden. Onze projectpartners zijn musea en andere culturele instellingen, maar ook universiteiten, uitgeverijen, overheden, vakorganisaties, stichtingen, commerciële bedrijven en particulieren. Samenwerking is steeds gericht op het ontsluiten van historische bronnen, inventariseren van erfgoed, het stimuleren van belangstelling voor kunst en erfgoed bij een breed publiek, en het invullen van kennishiaten in de kunst- en cultuurgeschiedenis.

Dienstverlening
Naast het ontwikkelen van eigen initiatieven verricht K&WH ook graag in opdracht van derden projectwerkzaamheden, die aansluiten op onze inhoudelijke expertise. Onze dienstverlening bestaat onder meer uit: conceptontwikkeling, het verrichten van archief- en collectieonderzoek, het verzorgen van publicaties, het gastconservatorschap van tentoonstellingen, de organisatie van publieksevenementen, en het coördineren van culturele, academische en museale projecten. Desgewenst kan K&WH adviseren over de fondsenwerving en publiciteit bij dergelijke projecten of deze geheel verzorgen. Adviesaanvragen zullen wij graag beantwoorden.

Service aan vakgenoten
Naast onze reguliere werkzaamheden zet K&WH zich graag in voor de verdere professionalisering van de zelfstandige beroepsgroep. Daartoe organiseren wij workshops en congressen, en verzorgen wij individuele coachingstrajecten. Ook met het verzorgen van een 'Spreekuur voor kunsthistorici' en (de aanloopfase van) het Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici hopen wij aan de ontwikkeling van het vakgebied bij te dragen.

Meer Informatie
Meer uitgebreide informatie over onze diensten, projecten en activiteiten is te vinden op onze website. Daarnaast vind je actuele berichten op onze blog over kunst en cultuur. De publicatielijst van Audrey Wagtberg Hansen is beschikbaar als download (.pdf)
Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je gerust aan voor onze e-mailing: audrey[at]kroonwagtberghansen.nl.

Prikbord

Je moet lid zijn van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici

  • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2024   Gemaakt door Andréa A. Kroon.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden