Kunsthistorici laten reprorechtgelden liggen

Kunsthistorici publiceren veel, maar lopen uit onwetendheid vaak auteursvergoedingen mis. Ben je al aangesloten bij de Stichting Lira? Auteurs die hebben gepubliceerd in vak- en wetenschappelijke boeken of tijdschriften en/of educatieve geschriften kunnen zich aanmelden bij Lira voor een uitkering uit het Auteursfonds.

Één van de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor een uitkering via het Auteursfonds, is dat jouw uitgever zich niet heeft aangemeld voor de reguliere uitkering (repartitie) door Stichting Reprorecht, waardoor je als auteur de geregelde reprorechtvergoedingen mis dreigt te lopen. Bij kunsthistorici is dat vrijwel altijd het geval, omdat zij veel werken voor musea en stichtingen die geen 'echte' uitgever zijn.

Maak vooral zelf aanspraak op deze wettelijk geregelde vergoeding. Er is geen minimum gesteld aan het aantal pagina’s dat je gepubliceerd moet hebben. Alle voorwaarden voor deelname, opgaveformulieren en een overzicht van de deelnemende uitgevers aan de repartitie kun je vinden op de website www.lira.nl.

Weergaven: 38

Opmerking

Je moet lid zijn van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici

© 2022   Gemaakt door Andréa A. Kroon.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden