Willy Atema
 • Vrouw
 • 010
 • Nederland
 • Eenmanszaak
 • Blogteksten
 • Foto's (3)
 • Fotoalbums
 • Video's

De vrienden van Willy Atema

 • Marianne Maasland
 • Andréa A. Kroon
 

De pagina van Willy Atema

Profielgegevens

Zakelijke website of blog:
http://www.kunstenkunde.nl
Type lidmaatschap Register FZK
Lid: afgestudeerd kunsthistoricus en meer dan 2 jaar ingeschreven in de Kamer van Koophandel
Ervaring met dienstverlening als ondernemer sinds (jaartal):
2000
Ingeschreven in Kamer van Koophandel als:
Eenmanszaak
Kunsthistorische specialisatie(s):
westerse kunst, Middeleeuwen, Renaissance, 18de eeuw, 19de eeuw, rond 1900, 20ste eeuw, oude kunst, moderne kunst, hedendaagse kunst, schilderkunst, grafiek, relatie met andere wetenschappelijke disciplines
Beschikbare diensten:
gastconservatorschap tentoonstelling, evenementenorganisatie, educatieve projecten, advies, redactiewerkzaamheden
Lid van de volgende vakorganisaties:
VNK, Geen lid van een vakorganisatie

Na mijn  middelbare school, Schoevers, enkele jaren werkervaring en een opleiding tot weefster had ik gedurende 10 jaar een detailhandel in Vlaardingen,  een winkel/cursuscentrum in textiele werkvormen ( spinnen, getouwweven, plantaardig wolverven, kantklossen, etc.)  naast inbreng in een pottenbakkerij. Het was een initiatiefrijke periode; de winkel was niet alleen een locale publiekstrekker (modeshows van zelfbrei-mode, schapen die voor de deur geschoren werden, spin-en weefdemonstraties) maar ook  landelijk: ‘winkel van de maand’ van het weekblad Libelle. Daarnaast prikkelde een wetenschappelijke vorming. Ik studeerde Cultuurwetenschappen, niet te Leiden maar in ‘Heerlen’, bij de Open Universiteit. Ik was daar een van de eerste studenten, maakte alle startperikelen mee en behaalde er uiteindelijk mijn doctoraal. Het waren ook de jaren waarin ik mijn reislust (gedeeltelijk) stilde,  maanden achtereen reizend over alle werelddelen. Het gaf me de gelegenheid me langdurig ter plekke te verdiepen in kunsthistorische onderwerpen of me onder te dompelen in exotische culturen. Daarna ontstond  bijna organisch mijn kunsthistorisch bureau ‘Kunst en Kunde’.    Ik geef presentaties, lezingen, reisbegeleiding, cursussen, rond- en inleidingen over alle mogelijke onderwerpen en/of thema’s binnen de kunst- en cultuurgeschiedenis. Het motto van mijn bureau luidt ‘De kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen’.

Mijn specialiteit? Het door u ingebrachte (zakelijke) onderwerp om te zetten in een presentatie gedacht vanuit een kunsthistorisch perspectief. Kunstenaars hebben vaak erg origineel en humoristisch hun mening uitgebeeld over ‘uw’ bezigheden. De presentatie is afgestemd op uw professionele omgeving en/of uw persoonlijkheid;  geschikt voor  (internationale) congressen, ter gelegenheid van jubilea, bedrijfsuitjes, groepsbijeenkomsten of in een museale omgeving.

De foto's van Willy Atema

Prikbord

Je moet lid zijn van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici

 • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2024   Gemaakt door Andréa A. Kroon.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden