Drs. G.J. (Jim)van der Meer Mohr
  • Man
  • Nederland
  • Eenmanszaak
  • Blogteksten
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

De vrienden van Drs. G.J. (Jim)van der Meer Mohr

  • Liesbeth Heenk
  • Noortje Heijboer
 

De pagina van Drs. G.J. (Jim)van der Meer Mohr

Profielgegevens

Zakelijke website of blog:
http://www.vandermeermohr.nl
Type lidmaatschap Register FZK
Lid: afgestudeerd kunsthistoricus en meer dan 2 jaar ingeschreven in de Kamer van Koophandel
Ervaring met dienstverlening als ondernemer sinds (jaartal):
2005
Ingeschreven in Kamer van Koophandel als:
Eenmanszaak
Kunsthistorische specialisatie(s):
westerse kunst, Renaissance, 18de eeuw, 19de eeuw, rond 1900, 20ste eeuw, oude kunst, schilderkunst
Beschikbare diensten:
archiefonderzoek, gastconservatorschap tentoonstelling, evenementenorganisatie, advies, fondsenwerving, auteurswerkzaamheden, collectieregistratie, beheer en behoud
Lid van de volgende vakorganisaties:
VNK
Na afronding in 1983 van mijn studie kunstgeschiedenis in Utrecht ben ik korte tijd als volontair wetenschappelijk medewerker werkzaam geweest in het Mauritshuis te Den Haag. Vervolgens heb ik geruime tijd als taxateur en veilingmeester van kunst, antiek en inboedelgoederen gewerkt bij het Haagse Venduehuis der Notarissen, Phillips Auctioneers in Den Haag en Sotheby’s Amsterdam. In Amsterdam was ik als directeur ook verantwoordelijk voor de veilingen van schilderijen van oude meesters.
In 1989 heb ik het diploma ‘Vakbekwaamheid Veilinghouderbedrijf’ (met onderdeel taxaties) behaald.

Na diverse managementfuncties bij de Utrechtse Jaarbeurs, waar ik o.a. in 1993 de initiator was van de kunstbeurs Holland Art Fair, ben ik in dienst getreden bij de leidinggevende assurantiemakelaar Aon Artscope Fine Art Insurances. Daar adviseerde ik particuliere verzamelaars over het verzekeren van hun collectie alsook over aspecten als beveiliging, conservering, restauratie en dergelijke.

Van 2000 tot 2004 heb ik als risk-surveyor en taxateur kunst & antiek gewerkt voor Apresa B.V.. In opdracht van verzekeraars adviseerde ik vermogende particulieren over de verzekerde som van hun huishoudelijke inboedel, taxatie van kunst en antiek en de herbouwwaarde van hun huis; ook adviseerde ik over inbraak en brandpreventie. Daarnaast verrichtte ik taxaties ten behoeve van verzekering, successieaangite en degelijke.

Op 1 januari 2005 heb ik mij gevestigd als zelfstandig, onafhankelijk Fine Art Consultant en adviseer ik particulieren over aan- en verkoop van kunstvoorwerpen, bemiddel ik hierbij en verzorg ik taxaties van kunst, antiek en inboedelgoederen voor verzekering, sucessie e.d.. Verder publiceer ik regelmatig, o.a. voor het tijdschrift 'Origine Kunst Antiek Toegepaste Kunst'. Verder ben ik als freelance docent verbonden aan de New Business School te Amsterdam, de Universiteit van Nijmegen (vakgroep kunstgeschiedenis) en Hovo Den Haag. Ook geef ik lezingen voor instellingen als banken en verzekeraars. Voorts ben ik actief als (co-)organisator van tentoonstellingen.

Sedert mijn studie heb ik een zeer groot aantal publicaties op mijn naam staan over uiteenlopende kunsthistorische en genealogische onderwerpen en meegewerkt aan een aantal catalogi van de toenmalige Rijksdienst Beeldende kunst (ICN), het Mauritshuis en het Haags Historisch Museum. Mijn eerste zelfstandige publicatie in 1986 was een toeschrijving van een schilderij aan de wat onbekendere achttiende eeuwse schilder Gerard Wigmana. Momenteel bereid ik een proefschrift voor over de Haagse portretschilder Harmanus Serin (1678- na 1755) en zijn plaats in de Haagse portretkunst van de eerste helft van de 18e eeuw.

Verder heb ik twintig jaar zitting gehad in het bestuur van het Haagse Museum Bredius, waarvan ik sinds mijn aftreden erelid ben. In die periode heb ik meegewerkt aan vijf tentoonstellingen. Voorts ben ik o.a. bestuurslid geweest van de Stichting Corpsmuseum & Archieven van het Utrechtsch Studenten Corps, de Stichting Vrienden van het Kunsthistorish Instituut (Universiteit Utrecht), de VVV Utrecht en de Stichting Opera Den Haag, was ik Lid van de Raad van Afgevaardigden van de Onderlinge Levensverzekeringsmaatschappij NOG ua. en Lid van de Raad van Adviseurs van de Stichting Cultuurinventarisatie te Amsterdam.

Prikbord

Je moet lid zijn van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici

  • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2022   Gemaakt door Andréa A. Kroon.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden