Cultureel Nederland verenigt zich voor het LAKtheater

Op initiatief van GroenLinks Leiden verenigt cultureel Nederland zich voor het LAKtheater in de stad. Vele theatermakers, -groepen en -liefhebbers uit het hele land ondertekenden al een open brief aan de Universiteit Leiden waarin deze opgeroepen wordt alles in staat te stellen om het LAKtheater voor Leiden te behouden.

Vorige week werd bekend dat het LAKtheater, een van de beste bezochte en meest gewaardeerde vlakkevloertheaters van Leiden, definitief haar deuren sluit. De Universiteit en de Stadspodia konden het niet eens worden over de voorwaarden waaronder de Stadspodia de verantwoordelijkheid over het theater over zou kunnen nemen. 

De initiatiefnemers van de brandbrief leggen zich hier niet bij neer en roepen de Universiteit op het LAKtheater voor de stad te behouden en haar eisen bij te stellen. Cultuurliefhebbers die de brief willen ondertekenen kunnen dat doen op de blog van Pieter Kos, fractievoorzitter van GroenLinks Leiden. Nasrdin Dchar (acteur), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Jan Rot (zanger en vertaler), Conny Janssen (Conny Janssen Danst), Ilay den Boer (theatermaker) en diverse theatergezelschappen zoals De Veenfabriek, Onafhankelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool, PS|theater en MTGBlont ondertekenden al de brief.

Volgende week zal de brief aan de universiteit aangeboden worden. Teken je ook? Want het LAK hoort in Leiden!

Weergaven: 40

Opmerking

Je moet lid zijn van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici

© 2020   Gemaakt door Andréa A. Kroon.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden