Marguerite Tuijn
  • Vrouw
  • Eenmanszaak
  • Blogteksten
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

De vrienden van Marguerite Tuijn

  • Bernadette van Hellenberg Hubar
  • Karin Haanappel
  • Andréa A. Kroon
 

De pagina van Marguerite Tuijn

Profielgegevens

Zakelijke website of blog:
http://www.mtkunstenschrijfwerk.nl
Type lidmaatschap Register FZK
Lid: afgestudeerd kunsthistoricus en meer dan 2 jaar ingeschreven in de Kamer van Koophandel
Ervaring met dienstverlening als ondernemer sinds (jaartal):
2007
Ingeschreven in Kamer van Koophandel als:
Eenmanszaak
Kunsthistorische specialisatie(s):
westerse kunst, Renaissance, 18de eeuw, 19de eeuw, rond 1900, 20ste eeuw, oude kunst, moderne kunst, schilderkunst, grafiek, sculptuur
Beschikbare diensten:
archiefonderzoek, gastconservatorschap tentoonstelling, evenementenorganisatie, educatieve projecten, advies, beleidsformulering, auteurswerkzaamheden, redactiewerkzaamheden, collectieregistratie
Lid van de volgende vakorganisaties:
VNK, NMV, LIRA-Nieuwswaarde

Marguerite Tuijn studeerde in Utrecht van 1988-1994. Daarna was zij enige jaren werkzaam bij het prentenkabinet van Museum Boijmans van Beuningen. Zij verrichtte een promotieonderzoek naar de internationale contacten van Theo van Doesburg aan de UvA, waar zij in 2003 promoveerde. Na een paar jaar als projectmedewerker bij gerenommeerde instellingen als het Rijksmuseum Amsterdam en Museum Kröller Müller te hebben gewerkt, is zij sinds 2007 als zelfstandig ondernemer actief.

Marguerite Tuijn is inzetbaar op veel gebieden van de kunstgeschiedenis, en kan de afronding (bijvoorbeeld redactie en beeldredactie) van bestaande teksten doen. Zij schrijft heldere zaalteksten en artikelen. Ook aan de wieg van het onderzoek voelt zij zich thuis. Met kunstwerken, archieven en kunstenaarsbrieven als bron kan zij snel een aansprekend tentoonstellingsconcept formuleren of een voorstel voor een interessante publicatie doen.

Begin 2007 richtte zij haar bedrijf MT Kunst & Schrijfwerk op. Op de website www.mtkunstenschrijfwerk.nl vindt u uitgebreide informatie over haar publicaties en projecten.

In de afgelopen jaren heeft MT Kunst & Schrijfwerk onder andere gewerkt aan een boek, tentoonstelling en documentaire over 200 jaar Prix de Rome voor de Rijksakademie en de Kunsthal en aan diverse publicaties voor het Singer Laren (o.a. redactie van catalogi over de Denker van Rodin en de Sluijters-tentoonstelling). Voor hetzelfde museum schreef zij, samen met Emke Raassen, de entries voor een reizende tentoonstelling van hoogtepunten uit de collectie.
In 2010-2013 waren er redactie- en onderzoeksprojecten voor Museum Beelden aan Zee, het Groninger Museum en de Willem de Eerste Herinnerings Stichting. Meest recent schreef zij de tentoonstellingsteksten voor de Kokoschka-tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.

Op 10 november 2013 wordt Een kijkje achter de deur van... monumenten in Brummen gepresenteerd. Marguerite schreef hiervoor de teksten op basis van interviews met bewoners en archiefonderzoek.
Tweets

Prikbord

Je moet lid zijn van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Register Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici

  • Nog geen reacties!
 
 
 

© 2024   Gemaakt door Andréa A. Kroon.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden